TERENGGANU ALL BIKERS (TAB) COMMUNITY
Selamat Datang ke TERENGGANU ALL BIKERS (TAB) COMMUNITY. Forum untuk apa jua berkaitan dunia permotoran.

Selamat berforum dan senyum sokmo.

TERENGGANU ALL BIKERS (TAB) COMMUNITY

Terengganu Bikers For All Community


You are not connected. Please login or register

WTB : KAWASAKI ZRX1200R

Go to page : 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 2]

1 WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 12:29 pm

onizuka82


saya ni dah lama berkenan nak beli moto ni dan rasanya dah mampu ni Very Happy . bleh sesapa rekemen tak? Bro janggo macam mane, bleh cari tak? malas la nok gi kl.

By fariz82 at 2010-08-21

2 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 12:39 pm

ajips


Salam....

Macam kenal je bro onizuka82...bukan ckg MRSM Kuala Berang yg pernah jadi warden dulu ye...kalau x salah la..


rgds,
ckg ajips

3 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 12:58 pm

onizuka82


ajips wrote:Salam....

Macam kenal je bro onizuka82...bukan ckg MRSM Kuala Berang yg pernah jadi warden dulu ye...kalau x salah la..


rgds,
ckg ajips

betul la tu. sape ni ye? kalau ikut nama macam bekas rakan setugas jugak Very Happy .

4 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 1:08 pm

ajips


Salam..

he..he..he...

Ajips daa...warden dgn kau dulu...hahh!!

Jadi ke nak angkat Kawa1200R tu..?...boleh kita 'ride' skali gi penang lepas raya..

lagi satu...Am kirim salam ngan kau...

dia dtg Qber 2 minggu lepas...call2 kau tak jawab..

rgds,

5 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 1:12 pm

onizuka82


Smile .senyap2 angkat er6n aa. ni la aku pun nak penuhi impian sejak kecil aku ni cuma takda mase je. Kalau aku duk kl rasemnye lame dah aku pakai zrx ni.

6 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 22, 2010 1:21 pm

ajips


Salam...

Sebelum ni aku pakai Virago...pakai diluar waktu sekolah je..or nak ride sahaja...tapi asyik kena tinggal dengan geng2 superbike..tu yg tak tahan tu...! hupgred la lepas tu..he...he..!

Semoga kau berjaya dapatkan ZRX1200R tu..Janggo buleh carikan rasanya tu...tak pun s/u TAB Hj Ramdan pun boleh tulong...

Betul tak haji?


rgds,
ckg ajips

7 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Mon Aug 23, 2010 10:08 pm

janggo


onizuka82 wrote:saya ni dah lama berkenan nak beli moto ni dan rasanya dah mampu ni Very Happy . bleh sesapa rekemen tak? Bro janggo macam mane, bleh cari tak? malas la nok gi kl.

By fariz82 at 2010-08-21



soli bro lewat tertengok .......apsal berkenan sangat dgn mtr ni bro....tak silap dlm 2006 dah ada keluarannya....

8 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Tue Aug 24, 2010 7:39 pm

onizuka82


janggo wrote:
onizuka82 wrote:saya ni dah lama berkenan nak beli moto ni dan rasanya dah mampu ni Very Happy . bleh sesapa rekemen tak? Bro janggo macam mane, bleh cari tak? malas la nok gi kl.

By fariz82 at 2010-08-21



soli bro lewat tertengok .......apsal berkenan sangat dgn mtr ni bro....tak silap dlm 2006 dah ada keluarannya....

saya memang minat moto muscle dan retro macam ni. besar dan ganazz Very Happy. lagi bagi saya moto ni nampak versatile..maksudnya nak nak join superbike tak malu...nak join easy ride pun tak segan. lagi...position tunggangan pun nampak sesuai untuk saya dan nak bawak awek pun selesa Twisted Evil . Moto ni memang dah keluar lama cuma masa tu tak mampu lagi.

9 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Tue Aug 24, 2010 7:45 pm

onizuka82


tersend dua kali lak..sorry MOD

[quote="Transformers"]
janggo wrote:
onizuka82 wrote:saya ni dah lama berkenan nak beli moto ni dan rasanya dah mampu ni Very Happy . bleh sesapa rekemen tak? Bro janggo macam mane, bleh cari tak? malas la nok gi kl.

By fariz82 at 2010-08-21


a.kum kawa zrx 1200r d kuantan ada se, welly ada se n area kl ada se hok seken ar......

kta mnat gok mdel ni.kalu ada kempuan nti ambe nk bli gok sutir.

kuantan kat ne bro? chear ke? kl tu jauh sangat. Minggu ni pun kebetulan nak gi kuantan bleh kot singgah tengok. Niat hati nak pakai yang dara tapi janda pun kalau nilai hantaran
kena ok gak kan?

10 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Tue Aug 24, 2010 10:52 pm

Transformers


[quote="onizuka82"]tersend dua kali lak..sorry MOD

Transformers wrote:
janggo wrote:
onizuka82 wrote:saya ni dah lama berkenan nak beli moto ni dan rasanya dah mampu ni Very Happy . bleh sesapa rekemen tak? Bro janggo macam mane, bleh cari tak? malas la nok gi kl.

By fariz82 at 2010-08-21


a.kum kawa zrx 1200r d kuantan ada se, welly ada se n area kl ada se hok seken ar......

kta mnat gok mdel ni.kalu ada kempuan nti ambe nk bli gok sutir.

kuantan kat ne bro? chear ke? kl tu jauh sangat. Minggu ni pun kebetulan nak gi kuantan bleh kot singgah tengok. Niat hati nak pakai yang dara tapi janda pun kalau nilai hantaran
kena ok gak kan?

yes btul tu. chear motor.....
ye bke arge rm 55 rbu. thun 2004 kaler itam, kwn g dlm bln lpas..
tnye kolid bleh gok ye thu ar. hok dara ada dok lg lning.

11 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Wed Aug 25, 2010 12:58 pm

onizuka82


55k..emm. Kalau yg baru tahun 2008 tak silap dalam rm59k. Tahun 2004 rm55k rase cam tak sesuai tu. Maybe die punya extra aksesori banyak kot. Takpelah.. besok try tgk camne kat chear berkenan di hati atau tak Very Happy.

12 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Wed Aug 25, 2010 2:15 pm

ajips


Salam...

Beli fariz...jgn tak beli...kang dah ada komitmen lain..kempunan lagi la pulak....he..he...

Fariz = ZRX120R...kan sesuai bangat tuhhh!!

*boh racun paraquat.... Twisted Evil Twisted Evil

Cabotttttt!!!!!!!

rgds,
ckg ajips

13 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Wed Aug 25, 2010 7:52 pm

MaMmUu


racun jgn tak racun... lol! lol!

http://tec-online.forumotion.com

14 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Wed Aug 25, 2010 10:30 pm

Transformers


MaMmUu wrote:racun jgn tak racun... lol! lol!

kta takbuh racun, kat nk pukau jer heheheheh. kalu kat chear kaler ar ambe krang brknan... kat welly klang kaler ija. dok silap ejuh akrapovic doh. Evil or Very Mad

15 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Thu Aug 26, 2010 12:29 am

ajips


salam..

Kalau onizuka @ fariz susah sgt nak wat pilihan...angkat terus je kawa gtr 1400...siap ade box kiri kanan skali...! Baru le buleh touring..he..he...he..

* racun tikus mondok pulok...

Cabotttttttt lagi....!!


Rgds,
Ckg ajips

16 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Thu Aug 26, 2010 1:41 pm

MaMmUu


gtr 1400....mewoooooooooh toww!

http://tec-online.forumotion.com

17 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Thu Aug 26, 2010 4:10 pm

Transformers


MaMmUu wrote:gtr 1400....mewoooooooooh toww!

guane fariz tngk doh ke dok lg zrx kat chear kuatan.

18 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Thu Aug 26, 2010 5:04 pm

HjRamdan


TABC Moderator
TABC Moderator
GTR gok hok mewoooohhhhhhhhhhhhhhh Razz


_________________
"" Allah Berjanji... Sesiapa Yang Melakukan Kebaikan Demi Keikhlasan...Pasti Akan DiRahmatiNya Dan Mencapai Kejayaan"".

19 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Fri Aug 27, 2010 11:53 am

ajips


Transformers wrote:
MaMmUu wrote:gtr 1400....mewoooooooooh toww!

guane fariz tngk doh ke dok lg zrx kat chear kuatan.


Salam...

fariz kata dia gi kuantan khamis semalam Transformers...dok ushar2 zrx tu...tak tau lah pulok jadi ke dak ambik..kawe takut terkejut nanti bila ushar yg lain ambik yg lain pulok....

Entah-entah ambik kawa GTR1400...!! fuhhh!!..bukan leh caya dia ni...he..he...

Cam 2 tahun lepas gak...tanya2 pasal motor cub apa yg best...tak sampai sehari ada satu moto wave 100 baru depan rumah warden...tanya2 dgn rakan serumah dia (masa tu belum kawin..) ..."ehh...tu moto fariz lah tu..!!..baruuuu je ambik tadi...!!"..

kawe pun garu kepala jap walau x gatal... scratch scratch

Dalam hati kate.."cepatnya dia wat decission.."...


Tapi kan..Fariz = GTR1400...lagi masyukk woooo..!!..


* Racun rumpai tahap gaban..!!...


Cabottttttt lagiiii....



rgds,
Ckg ajips

20 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Fri Aug 27, 2010 1:46 pm

HjRamdan


TABC Moderator
TABC Moderator
Apa yang dikata cikgu ajip tu mmg betulll..

Hati/perasaan orang bkn kita tau..

lebih lebih agi ngan taste....hrp2 kawan kita tu ambik GTR 1400 gok..hehe


_________________
"" Allah Berjanji... Sesiapa Yang Melakukan Kebaikan Demi Keikhlasan...Pasti Akan DiRahmatiNya Dan Mencapai Kejayaan"".

21 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sat Aug 28, 2010 1:47 am

Transformers


HjRamdan wrote:Apa yang dikata cikgu ajip tu mmg betulll..

Hati/perasaan orang bkn kita tau..

lebih lebih agi ngan taste....hrp2 kawan kita tu ambik GTR 1400 gok..hehe

btul doh tu, mana2 pun x per jnji jiwa bikerssssss. cheers cheers cheers cheers

22 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sat Aug 28, 2010 6:06 pm

onizuka82


ajips wrote:Salam...

Beli fariz...jgn tak beli...kang dah ada komitmen lain..kempunan lagi la pulak....he..he...

Fariz = ZRX120R...kan sesuai bangat tuhhh!!

*boh racun paraquat.... Twisted Evil Twisted Evil

Cabotttttt!!!!!!!

rgds,

wuih..baekk punya racun aaa Very Happy
ckg ajips

23 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sat Aug 28, 2010 6:08 pm

onizuka82


MOD leh lock la topik ni. Dah jumpa bunga yang dicari Very Happy

24 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 29, 2010 6:22 am

ajips


salam...

Fuhhhhhhhhh....!!....fuhhhhhhhh...!!...

Haa...kan betul....fariz kalu beli barang musti tiba2 je..alih-alih dah beli...cam beli bunge ni lah..

Kasi lah upload bunge baru kau tuh..! Aku pung nak tgk walau x dpt sentuh...x pun bawak pegi majlis buka posa ahli tab hr selasa nihh...call hj dulu n jadi ahli...barulah fariz kemahiran hidup namanya...

He..he..!..brp riban kau amik kat chear tu bro..?


Rgds,
Ckg ajips

25 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R on Sun Aug 29, 2010 11:06 am

onizuka82


ajips wrote:salam...

Fuhhhhhhhhh....!!....fuhhhhhhhh...!!...

Haa...kan betul....fariz kalu beli barang musti tiba2 je..alih-alih dah beli...cam beli bunge ni lah..

Kasi lah upload bunge baru kau tuh..! Aku pung nak tgk walau x dpt sentuh...x pun bawak pegi majlis buka posa ahli tab hr selasa nihh...call hj dulu n jadi ahli...barulah fariz kemahiran hidup namanya...

He..he..!..brp riban kau amik kat chear tu bro..?


Rgds,
Ckg ajips


belum boleh tunjuk la. baru booking, lepas raya baru boleh angkat. loan baru nak submit ari ni.aku beli 50k.

26 Re: WTB : KAWASAKI ZRX1200R Today at 3:53 pm

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 2]

Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum